lambaian

 

Judul              :           Lambaian Menara Gading

Penulis           :           Khairiah Salwa Mokhtar dan Sakinah Abu Bakar

Harga             :           RM15.90

Tahun             :           2016

Penerbit         :           Dewan Bahasa dan Pustaka

MENUNTUT ilmu di menara gading melewati usia remaja dan sudah berumah tangga mempunyai cabaran yang tersendiri. Apatah lagi jika menuntut di luar negara, cabaran yang dihadapi berlipat kali ganda.

Sepuluh kisah yang dinukilkan dalam buku ini mencoretkan pengalaman beberapa orang insan yang bertungkus lumus menimba ilmu dan dalam masa yang sama menguruskan keluarga. Jika yang menuntut di luar negara sudah tentu berhadapan dengan aspek budaya, agama dan goegrafi yang berbeza dengan Malaysia yang memeritkan, mencabar dan menduga iman. Pengalaman dan dugaan yang ditempuhi jika tidak diuruskan dengan baik boleh menggagalkan perancangan untuk menggenggam ijazah.

Kisah-kisah yang dipaparkan sangat berguna bagi mereka – terutamanya wanita – yang ingin melanjutkan pelajaran ke peringkat yang tinggi.

 

Sila Beri Pandangan


 • Laman

 • Arkib

 • Statistik

  011121
  Melawat hari ini: 605
  Jumlah Pelawat: 11121
  Hits hari ini: 1176
  Jumlah Hits : 26080
  Siapa atas talian: 2
Botanical Slimming Cell Phone Jammer For Sale, Botanical Slimming Soft Gel , Meizi Evolution, Cell Phone Jammers,Cell Phone Blockers, As a result Botanical Slimming works by restraining the activity of lipase in the stomach and intestinal canal.