Bagi mereka yang suka melancong, pastinya akan menempah hotel atau tempat penginapan untuk bermalam. Semasa meninjau hotel untuk ditempah, pastinya kita akan memerhatikan papan nama hotel yang pelbagai nama dengan pelbagai gelaran.

Kategori: Puji & Tegur

Bagi yang suka memerhatikan papan tanda, papan nama kedai atau papan nama premis semasa memandu atau menaiki kenderaan, pasti akan dapat melihat pelbagai nama tempat, kedai atau premis yang ditulis pada papan tanda.

Kategori: Puji & Tegur

Dalam kebanyakan sektor kehidupan, fungsi BM sudah diambil alih oleh bahasa Inggeris (BI) atau bahasa lain atas tuntutan ekonomi. BM dikatakan tiada nilai ekonomi walhal semasa zaman Kesultanan Melayu Melaka, BM digunakan dalam semua bidang – komunikasi, undang-undang, politik dan ekonomi. Jadi, apa hujah yang dapat menafikan “nilai ekonomi” BM?

Kategori: Featured, Puji & Tegur

Dalam bahasa Melayu tidak ada perkataan residensi, sebaliknya yang ada dalam Kamus Dewan ialah residen (daripada kata pinjaman resident) yang bermaksud “wakil kerajaan British di tanah jajahan atau negeri naungan British”.Kata residence dalam Kamus Dwibahasa bermaksud “tinggal” atau “kediaman”. Mungkin kata residensi yang diperkatakan ini dipadankan daripada residency dalam bahasa Inggeris, tetapi menurut Kamus Dwibahasa, residency bermaksud “kediaman Residen”.

Kategori: Puji & Tegur

BAGI yang suka berjalan-jalan dan tempat yang ingin dituju itu pula merupakan tempat yang baharu, sudah tentu papan-papan tanda akan diperhatikan apabila melalui sesuatu kawasan. Tujuannya untuk mengesan tempat yang ingin dituju.

Kategori: Puji & Tegur

Bagi pelancong luar yang datang ke Kelantan, antara destinasi membeli-belah yang akan dikunjungi termasuklah Pengkalan Kubor. Bagi yang baru pertama kali berkunjung ke situ, mereka akan memperhatikan papan-papan tanda yang terdapat di pinggir-pingir jalan utama menuju ke kawasan tersebut.

Kategori: Featured, Puji & Tegur

Kemunculan banyak saluran radio swasta membawa budaya yang benar-benar berbeza. Radio bukan lagi saluran maklumat bermanfaat untuk pendengar sebaliknya saluran untuk menarik pendengar dan penaja sebanyak mungkin dengan cara menampilkan artis popular.

Kategori: Featured, Puji & Tegur

Malaysia mungkin satu-satunya negara di dunia yang menyediakan banyak gelar kurniaan istana. Antara gelar tersebut ialah datuk, datuk seri, tan sri dan tun. Gelar ini biasanya dikurniakan kepada individu yang banyak menaburkan jasa kepada negara, orang kenamaan dan golongan atasan.

Kategori: Puji & Tegur
 • Laman

 • Arkib

 • Statistik

  261702
  Melawat hari ini: 169
  Jumlah Pelawat: 261702
  Hits hari ini: 257
  Jumlah Hits : 474641
  Siapa atas talian: 1
Botanical Slimming Cell Phone Jammer For Sale, Botanical Slimming Soft Gel , Meizi Evolution, Cell Phone Jammers,Cell Phone Blockers, As a result Botanical Slimming works by restraining the activity of lipase in the stomach and intestinal canal.